26 de setembre del 2016

A Barcelona, viatge pel temps amb vins i Vaig fer la maleta un dia de juny


Vos proposem un viatge al passat. Per a fer qualsevol viatge, hem de portar una maleta, alguna cosa per beure i també per llegir. I és precisament el que vos oferim.

El pròxim 7 d'octubre a les 20 hores, viatjarem fins al 1909 de la mà del llibre de Cinta Arasa Vaig fer la maleta un dia juny i tastarem alguns vins i formatges, per saber quins gustos tenien a principi del segle passat.

Tot açò serà al barri de Gràcia, a Miravins (c/ Providència, 71, Barcelona). Conduïts per l’expert sommelier Carles Mira, iniciarem un viatge cap a un temps de revolta, en què els carrers clamaven un nou món, més just. Gràcia fou barricada i la reviurem d’aquella manera. Entrarem a la història i en rellegirem diaris i cartes però també tastarem quin gust feien les taules de les persones que van encetar el segle XX. 

A través de les pàgines del llibre Vaig fer la maleta un dia de juny, de Cinta Arasa, reviurem la Setmana Tràgica i també l’esclat de la Revolució Industrial a Catalunya.

La protagonista del llibre és l’Eulàlia. Amb el seu pare emprèn un viatge a Anglaterra, del qual, d’alguna manera, no en torna mai més. A Anglaterra, l’Eulàlia descobreix la base de la riquesa burgesa de principis de segle:  les condicions de vida i de treball de la classe obrera. L’Oliver, un treballador anglès de la seva edat, s’encarrega d’obrir-li les portes de l’altra cara del mateix món on viuen tots dos. A Barcelona, mentre, els carrers cremen i s’alcen contra el poder.

A més hi serà l'autora del llibre, Cinta Arasa, una escriptora que no para de conquerir lectors de totes les edats, que us podrà explicar el periple que ha viscut en el procés de documentar-se per a crear l'Eulàlia i el seu viatge. I també us podrà dedicar el llibre, és clar!

Durant el viatge amb l’Eulàlia, el Carles Mira, sommelier de Miravins, ens parlarà dels gustos dels vins i els formatges del començament de segle. De fons, les músiques del naixement del segle XX ens acompanyaran.

L’encanteri s’acabarà cap a quarts de deu de la nit. Llavors tornarem al segle XXI i no sabem si la porta cap al passat es tornarà a obrir més. Ja cal que reserveu aviat bitllet per a aquest viatge!

El preu del tast de formatges i vins és de 15€. 
El del llibre dedicat són 10 €.
Una gran oportunitat per conèixer millor la Setmana Tràgica.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada