2 de juny del 2016

Qüestionari Kahoot! sobre Paraules de Júlia #TIC



Joan Bustos, autor de Paraules de Júlia ens proposa un joc que també és una manera divertida de comprovar el nivell de comprensió lectora de la novel·la o de veure què recordes del que has llegit.

Es tracta d'un qüestionari on line. Es pot jugar amb altres persones i una sola pantalla individualment o en grups. També es pot jugar sol i segur que guanyes :). Cal un ordinador i un telèfon mòbil smartphone per participant.

Joan Bustos ho ha provat en classe i ens explica quina és la dinàmica:

1. Descarrega't l'app Kahoot! i instal·la-te-la al mòbil.

2. Copia aquesta adreça a la barra del navegador de l'ordinador.

3. Clica damunt del botó "Play" o el verd "Launch". Recorda de treure el volum a l'ordinador, ja que genera una musiqueta electrònica pesada (això és optatiu). També genera un codi pin.

4. Entra a l'aplicació kahoot! del teu mòbil. Quan et demani el codi, introdueix-hi el número que hi ha en pantalla de l'ordinador.

5. Introdueix-hi un nickname, per exemple les teves inicials. Prem "Ok.Go!". El teu nick és en pantalla. Imagina't l'animació que hi ha a classe quan TOTS veuen els seus noms a  la pantalla de l'ordinador de classe!

6 Clica damunt de la tecla "Start". A la pantalla de mòbil apareixen quatre símbols, corresponents a les quatre opcions possibles. Clica la correcta. (En aquest punt, el silenci a classe és total: tots estan concentrats responent).

7. Així successivament fins completar les 20 preguntes. 

8. Cada pregunta et dóna una puntuació segons el temps que tardes a respondre.

Vols fer-ho més llarg? També ha fet una versió de 50 preguntes:



Paraules de Júlia ha guanyat el 35é Premi Enric Valor de narrativa juvenil.

Júlia & Helena. Dues amigues, des de sempre i per sempre. Bojament enamorades (o no) del professor d'anglès. És estiu i la Júlia marxa als Estats Units, mentre que l'Helena ha de recuperar els suspensos. Però al setembre no es retroben, tot i les promeses que res no canviaria: la Júlia no vol saber res de l'Helena. Ni de ningú. Què va passar aquella nit de besos robats, just abans del viatge? Mentre no hi hagi respostes, quedaran les paraules. Paraules de Júlia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada