19 de juny del 2016

Moisés, estigues quiet, de Lliris Picó, Premi de la crítica dels escriptors




No podem estar més contents! La setmana passada Ximo Potter i el col·leccionista de mòbils, va guanyar el Premi Samaruc al millor llibre infantil, i aquesta setmana tornem a estar d'enhorabona.


Als XXVI Premis de la Crítica de l'AELC i en la categoria de Millor llibre juvenil han premiat Moisés, estigues quiet de Lliris Picó.

L'obra va ser la guanyadora del Premi Enric Valor de narrativa juvenil i ara, els escriptors valencians, avalen aquest llibre premiant-lo com a millor llibre juvenil del 2015. El jurat ha estat format per Marisol González, Francesc Gisbert i Miquel de Renzi i l'han definit com " “una obra que sorprèn i que ens commou”.


Però, qui és Moisés? Ell mateix ens ho diu:
Sóc Moisés i en aquest llibre us explique coses meues. Una d'elles és que sóc hiperactiu. Des dels 5 anys hem visitat un grapat de metges i psicòlegs fins que vaig ser diagnosticat i etiquetat, com els paquets de pasta. "Moisés estigues quiet", "Moisés para un moment", "Moisés deixa cada cosa al seu lloc"... No, si jo ho entenc: tant de moviment treu de polleguera a qualsevol. De fet m'altera a mi mateix. Però què voleu que faça! També sóc adoptat i m'enamore i m'equivoque i hi ha qui em té mania, però també m'estimen molt... Tots som així de diferents als quinze anys?

Lliris Picó i Carbonell (Ibi, 1972), és llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat d’Alacant. Treballa a la Delegació d'Alacant de l'Institut d'Estudis Catalans, on realitza tasques d’administració, dinamització lingüística i gestió cultural. Ha publicat diversos estudis i articles sobre l’obra poètica de Gaspar Jaén en revistes com Caràcters i L'Aiguadolç. Ha col·laborat amb alguns mitjans de premsa escrita com ara el diari Información o El País mitjançant la publicació de diversos articles i relats, i amb el diari El Punt/Avui on ha publicat una columna periòdica en l’espai “Fil d’aranya” entre el 2011 i finals del 2014.
És autora de les novel·les Helena: un record sempre és mentida (Columna, 2002), Les ales de la memòria (Marfil, 2003), L’olor dels crisantems (Tres i Quatre, 2005), Claus de serp (Marfil, 2007) i dels reculls de contes Amb D de Dona (Inèdit. 2010). És també coautora –amb Rafa Gomar, Joan Olivares,Carles Mulet, Francesc Bononad, et al.- del recull de relats 6000 estúpids i 10 més (Efímer, 2014).Les seues obres han rebut diversos guardons entre els quals destaquen el XXI Premi 25 d’abril Vila Benissa (2001) i el Premi de Narrativa Antoni Bru Ciutat d'Elx (2004) i Premi de Narrativa 9 d’Octubre de Sant Vicent del Raspeig 1998 i 2010. Amb Moisés, estigues quiet, guanya el 34é Premi Enric Valor.
 

Durant la vetllada, que es celebra a l'Octubre, també rebrà un merescut homenatge l'escriptora Carme Miquel per la seua trajectòria. Encara que ella es defineix com a mestra, professió que ha exercit vora quaranta anys, ha publicat més de vint llibres de narrativa infantil, juvenil i d’adults, així com nombrosos textos divulgatius i articles de premsa. A Edicions del Bullent ha publicat Llum i Estel.

També s'han lliurat els següents premis: al millor assaig publicat en 2015 per a Anna Moner i el seu Gabinet de curiositats (Pruna Llibres). La novel·la de Martí Domínguez, La sega (Proa) ha resultat guanyadora en la categoria de narrativa. En la categoria infantil, ha estat guardonada l'antologia de poemes de Marc Granell, La vida que creix (Andana). Rodolf Sirera s'ha endut el premi a la millor obra teatral amb Trio (Bromera). Antoni Ferrer ha rebut el premi al millor poemari de l'any, per Variacions Goldberg (Denes).

Tenim algunes fotografies, tot i que de baixa qualitat:


  








Enhorabona als guanyadors! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada