30 de juny del 2016

"El plaer de la lectura", Pla lector per a Primària.




Cristina Serrano, Isabel Fuertes i Mario Viché han elaborat un nou pla lector per al curs a mode de suggerència als centres educatius. Posen l'èmfasi en la lectura com una activitat d’oci, satisfactòria i lúdica. Es proposen proporcionar a l’alumnat un llibre, la lectura del qual li servisca per a valorar, créixer, sentir i, en definitiva, l'ajude a expressar i regular les seues emocions i sentiments; al mateix temps que desperte la seua imaginació, creativitat, originalitat, fantasia i pensament crític.


Per això han col·locat els llibres en una prestatgeria emocional com aquesta de Cavallet de mar:



TRISTESA
ANSIETAT
ALEGRIA
AMOR
FELICITAT
AMBIGÜITAT


Alegria
Tendresa, Acceptació
Tranquil·litat


Irritació, Nervis

Tendresa
Felicitat, Tranquil·litat



Il·lusió
Amor, Empatia

Sorpresa



Tendresa, Amor
Serenitat, Felicitat

Tristesa

Alegria
Empatia




I també proposen fer lectures dialògiques de fragments de determinats llibres.


El Pla que presentem constitueix una orientació per als educadors, pares i professors a fi de dotar-los d’unes eines d’interpretació i coherència a l’hora de recomanar lectures per als seus fills i alumnes.


El posem a la disposició de tothom en aquesta pàgina en diversos formats, per tal de facilitar al màxim l'ús que se n'haja de fer.

En PDF en aquest enllaç

En Word en aquest enllaç


Ens agradaria molt rebre la vostra opinió: Si us ha servit o no, què milloraríeu, quin resultat heu obtingut en el vostre pla lector... O, fins i tot, si voleu que difonem alguna activitat que us ha sortit especialment bé. Aquesta és la nostra pàgina de contacte: http://www.bullent.net/contacte/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada