9 de juny del 2016

Agnès Vidal i Fem safareig a Tele Estudi Esplugues



Agnès Vidal va anar a Esplugues de Llobregat a la tertúlia del Pati Blau. Allà s'havien llegit Fem safareig i el feren de debò. Tele Estudi Esplugues passava per allí i va fer aquest vídeo: https://youtu.be/YdKdgjssbc0


Abans i després de la publicació del llibre les persones que s'hi han relacionat han abocat els seus records, anècdotes i llegendes contades a mitja veu en Agnès Vidal. El resultat és un llibre abellidor que genera més i més complicitats amb el treball femení tan poc valorat.

Fem safareig pretén donar veu a les dones que anaven als llavadors, perquè aquests no només han estat lloc de trobada on es reunien les veïnes per netejar la roba, també eren un escenari privilegiat on compartir experiències i converses. Podríem dir que venien a ser quelcom semblant a les xarxes socials de l'època. Els homes es trobaven al casino del poble i les dones, al llavador? I pobre de l'home que s'atrevira a rondar per allí! Aquest treball permet conèixer de prop llavadors de gran bellesa, a la vegada que treu a la llum el testimoni d'una trentena de protagonistes i estableix un diàleg entorn el procés de la bugada. Tot plegat vol servir d'homenatge a tantes dones que carregaven cada dia amb una tasca tan feixuga com silenciada.

Premi Bernat Capó de difusió de la cultura popular - 2015





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada