26 d’abril del 2016

Nabet. Novetat #LIJ


Quan Nabet va arribar a la nostra editorial estàvem tots molt contents. Però de tant menut com és, mentre parlàvem, se'ns va escapolir i se'ns va ficar dins d'un llibre. I va decidir quedar-se allí dins. Ens va dir que d'eixa manera l'ajudaríem a arribar a les vostres cases, i no ens vam poder negar, així que ací el teniu preparat per emprendre el viatge.

"Adrià i Maria-Agres es casaren a Bèlgida i el que més desitjaven era tindre fills que els ajudaren. Però passava el temps i no venien.
-Jo voldria un xiquet, encara que fóra petit com un nabet! Així va ser. Era tan menudet com un nap, i li posaren, precisament, Nabet. El que li faltava de grandària ho tenia d’espavilat i de valent..."

Aquesta és la història de Nabet, una de les Rondalles recollides per Enric Valor i que ara hem adaptat per al públic infantil gràcies al treball realitzat per Jordi Raül Verdú i amb il·lustracions d'Antoni Laveda

Us deixem un tast:



Les quatre rondalles que apareixen publicades enguany són La crida de la rabosa / Comencilda, Secundina i AcabildaEl rei AstoretEl jugador de Petrer i Nabet. Les presentarem a la 51 Fira del llibre de València el diumenge 1 de maig a les 12 hores.

L'any passat aparegueren els quatre primers llibres, que corresponen a cinc rondalles, L'albarder de CocentainaI queixalets, també!, El dimoni fumadorEl príncep desmemoriat i Història d'un mig pollastre.

Les Rondalles valencianes foren recollides per Enric Valor, un dels escriptors més reconeguts del nostre país i Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, va nàixer a Castalla el 1911 i va morir a València el 13 de gener del 2000. Va estar investit Doctor Honoris Causa per diverses universitats, entre elles la Universitat de València i la Universitat Jaume I. Va ser autor d’una nombrosa producció literària, dins la qual ocupen un lloc especial aquestes Rondalles valencianes. Sense elles no hauria estat possible gaudir d’una bona part de les històries que la pervivència oral havia integrat en la nostra memòria col·lectiva. Enric Valor va saber posar-les per escrit amb una riquesa de llenguatge i una qualitat narrativa incomparables.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada