5 de novembre del 2015

Els amants, un dels 5 millors poemes musicats, diuen els Premis Terra i Cultura




El Celler Vall Llach va convocar el VIII Certamen Terra i Cultura, Premi Miquel Martí i Pol, que s’atorga a la millor cançó amb música original basada en un poema en llengua catalana.

Aquesta setmana s'ha sabut els poemes que han arribat a la final, els cinc finalistes, i entre ells està Els amants, musicat per Bertomeu i publicat al llibre-disc Estellés Infinit.

D'entre més de 500 poemes presentats, enguany han arribat a la darrera fase poemes de Maria Mercè Marçal, Joan Vinyoli, Vicent Andrés Estellés i Joan Margarit musicats per artistes com Bikimel, Ismael Clark, Xavi Múrcia i Borja Penalba & Mire Vives & Gemma Humet i el mateix Bertomeu. Es pot trobar més informació del premi en aquesta notícia de la revista Enderrock, així com escoltar les cançons escollides.

Al llibre-disc Estellés Infinit podem trobar musicats per Bertomeu i il·lustrats per Empar Bou els següents poemes de Vicent Andrés Estellés: Els amants, Goig del carrer, Per la dignitat del País..., He respectat en tu totes les dones..., No he desitjat mai..., Els dies, Flor de taronger... i Foscos amants...

Ara mateix, Bertomeu va de concert en concert amb aquest disc, com anteriorment va anar amb 7 d'Estellés. A 7 d'Estellés va musicar els poemes “Assumiràs la veu d'un poble...”, “Treballe amb molt d’amor un idioma”, “Amor i amor”, “Només un mot que t’ho diria tot: vida”, Cançó de la lluna, “Ací em pariren i ací estic...” i “Oh clar país...” i també va quedar finalista aquest cop al Millor disc de cançó als Premis Ovidi Montllor.

Podeu escoltar la cançó a youtube:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada