7 de setembre del 2015

Al mercat de la Foradada de La Vall de Gallinera, Fantasmes al palau



Els Amics i amigues de la Unió Cultural de la Vall de Gallinera organitzen un nou mercat de la terra a Benirrama (Vall de Gallinera), serà el diumenge 13 de setembre entre les 10 i les 15 hores. 

A banda dels productes de temporada, ecològics, artesanals i de la persona productora a la consumidora està prevista la següent programació: 

- A partir de les 11.00, Taller infantil de fabricació d'instruments de canya. 

- A les 12.00, en l'església de Benirrama, Ivan Carbonell parlarà de Cultura popular mágica: La Bassa de Benirrama i els Misteris de la Foradada en l'obra Fantasmes al palau. Tradicions esotèriques valencianes

Fantasmes al palau és una obra que recorre els fenòmens estranys que s’han registrat arreu de totes les terres valencianes, hi trobem moltíssimes referències a fets i esdeveniments dels pobles de la Vall de Gallinera. Els misteris de La Foradada, el Barranc de l’Encantada de Planes, la Bassa de Benirrama, el castell de Benissili, el cas de l’Alemany soterrat a Alpatró, les aparicions fantasmagòriques als castells de La Muntanya, el pas de les bruixes i dels moriscos per la vall... Tot un univers de fonts màgiques, flora poderosa i misteris poc coneguts que formen part de la cultura popular de la nostra terra. És un bon moment per obrir aquest llibre i descobrir els nostres misteris, les nostres tradicions esotèriques, els nostres fantasmes al palau.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada