1 de juliol del 2015

Torna el premi Soler i Estruch amb presentació electrònica d'originals



El Premi Soler i Estruch torna renovat. Aquest premi, que fou objecte de polèmica el 2014 per la decisió de l'anterior corporació de Castelló de la Ribera d'eliminar el nom de l'erudit Soler i Estruch, tot i haver mantingut el nom durant les tres convocatòries anteriors. Aquesta actuació va provocar la dimissió de tot el jurat, la moció per part de l'ajuntament de Carcaixent (governat pel mateix partit polític) per demanar que en restituïren el nom i, fins i tot la renúncia al premi d'un dels guardonats d'anys anteriors, Maurici Belmonte. La participació també fou notablement inferior a les edicions anteriors.

Enguany no s'havia convocat en l'època habitual però el nou govern sorgit de les eleccions del passat maig ha decidit tornar a posar-lo en marxa i, com a novetat, acceptar originals en format electrònic al correu certamencastellumripae (@) gmail.com, a més del tradicional en paper a l'adreça de l'ajuntament ( Premis literaris. Plaça de l’Ajuntament 8. C.P. 46270 Villanueva de Castellón).

La resta de característiques continua igual: obres inèdites de 70 a 100 fulls amb interlineat 1.5 i lletra tipus Arial 12.

El jurat estarà format pels escriptors Juli Alandes, Enric Camps, pel cantautor Rafael Estrada, la regidora de cultura Marta Grimaltos, l'editora d'Edicions del Bullent Núria Sendra i l’Animador Sociocultural com a secretari.

El termini de presentació d'obres acaba el 31 de juliol de 2015 i el lliurament serà el 9 d'octubre de 2015.

El premi té una dotació de 2.000 euros i la publicació de l’obra premiada a càrrec d'Edicions del Bullent, a més d'una escultura de metall realitzada per l’artista Josep Alfonso.

Altres llibres guanyadors, publicats també per Edicions del Bullent, han estat Tot interior, d'Enric Camps, Pell de gat, de Ma. Victòria LovainaHumors agres, de Sico FonsEfectes secundaris, de Jovi Lozano-Seser i El vol de les papallones, de Maurici Belmonte.

Es poden consultar les bases amb més detall a la pàgina web www.bullent.net/premi-soler-i-estruch/

També trobem les bases al web de l'ajuntament http://www.villanuevadecastellon.es/content/certamen-literari-lix-castellum-ripae, juntament amb el Premi “ Vicent Ignasi Franco" al que es poden presentar treballs d’assaig que tracten temes d’investigació científica, filosòfica, artística, sociològica, literària, etc, d’àmbit local i el Premi Ausiàs March de poesia infantil, aquest últim dirigit als alumnes del poble.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada