23 de juny del 2015

Pla lector per a Primària: "Relats per llegir el món"


Mario Viché, director de les col·leccions infantils d'Edicions del Bullent ha elaborat un pla lector a mode de suggerència als centres educatius. L'ha anomenat "Relats per llegir el món".


El podeu trobar en l'enllaç www.bullent.net/pla-lector-2015-2016 i o bé descarregar l'arxiu en format word o pdf o visualitzar-lo en línia.

Aquest Pla lector consta d'un apart teòrica en la qual Mario Viché tracta el tema de la competència lectora amb un èmfasi especial en el plaer per la lectura "No hi ha més competència lectora que gaudir d’un bon llibre."

I també "La lectura com a eina de recreació del món a través dels relats."

Inclou un conjunt de suggerències de lectura per nivells educatius i també per temàtica. Un Pla lector que s’estructura a través de:


A) Les biblioteques temàtiques

 Les Rondalles d'Enric Valor

 Una de Pirates

 Passejant per les nostres terres


B) Les biblioteques d’aula per als primers lectors

 Llegim amb Quina

 Contem i cantem

 Poesia

 Relats per llegir i rellegir


C) Les propostes lectores per a segon i tercer cicle de primària.

 Tercer i quart curs de primària

 Cinqué i sisé curs de primària.


Aquestes propostes es complementen amb una sèrie d’eines didàctiques que Edicions del Bullent posa a l’abast dels nostres lectors i els seus professors a través de la pàgina: http://www.bullent.net/didactica


Us convidem a fullejar-lo, i utilitzar la part que us resulte més útil per ajudar a les criatures a llegir-se el món cadascú al seu ritme. Hi ha qui se'l llegirà d'un sol glop, hi ha qui degustarà cada paraula.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada