29 de maig del 2015

Recordatori del Premi Bernat Capó de difusió de la cultura popular




Són les darreres setmanes per presentar originals que difonguen la Cultura Popular al 17é Premi Bernat Capó. El termini, concretament acaba el 15 de juliol de 2015.

Per recordar-ho a qui tinga treballs que puguen presentar-se i animar als que no s'ho hagen plantejat, el Museu Valencià d'Etnologia ha elaborat un vídeo. En aquest vídeo es veuen a ritme de música ben activa distintes imatges que podrien correspondre a molts altres temes podrien presentar-se al tema.

Hi veiem temes de cultura popular tradicional, però també altres del seu procés de trànsit cap a la societat industrialitzada, sense deixar de banda les noves formes culturals de la contemporaneïtat.

Així podrien presentar-se al Premi Bernat Capó de difusió de la cultura popular, segons es veu al vídeo treballs sobre activitats ramaderes, els esports, els tatuatges, activitats en l'àmbit de la llar, grafittis, pentinats, música, balls, mercats o licors populars, etc.

És un vídeo joc que conté un joc, a veure qui troba més possibles temes. Però, sobretot, a veure qui n'identifica un en el qual ha estat treballant i no havia pensat en presentar-lo al premi.



Els darrers treballs premiats són Fantasmes al palau, d'Ivan Carbonell Iglesias, Bruixes, dimonis i misteris, d'Àlvar Monferrer, Mujeres e industria tabaquera en Alicante, de Teresa Lanceta Aragonés, A què juguem? Els nostres jocs i joguets tradicionals, de Francesc Gisbert o Devocions marineres a terres valencianes, de Pep Martorell. I, a més d'aquests trobem premiats que tracten sobre indumentària, etnobotànica, molins d'aigua, cobles o llegendes de distints tipus.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada