15 d’abril del 2015

Les Rondalles d'Enric Valor a color per a xiquets per Jordi Raül Verdú


15 anys després de la mort d'Enric Valor apareixen les seues reconegudes Rondalles valencianes en una nova col·lecció, adaptades al públic infantil pel conta-contes Jordi Raül Verdú, i il·lustrades a tot color per Esperança Martínez.

Els quatre primers llibres, de 32 pàgines cadascun, corresponen a cinc rondalles, L'albarder de Cocentaina, I queixalets, també!, El dimoni fumador, El príncep desmemoriat i Història d'un mig pollastre.

Durant anys, Enric Valor es dedicà pacientment a recopilar rondalles de la tradició oral a les zones rurals de tot el País Valencià. A més de la tasca compiladora, amb aquestes rondalles crea un món literari propi, amb el triple objectiu de reforçar-les de contingut valencià, de posar en joc un llenguatge expressiu i de convertir-les en peces literàries.

Tant el canvi de referents a la vida dels joves com l’alt nivell del llenguatge que utilitza, però, les fan difícils d’assimilar pel públic lector més jove, tot i que són treballades a primària molt a sovint per la seua vàlua i per l’atractiu de les històries que s’hi conten per als xiquets.

Primeres Rondalles d’Enric Valor és un projecte d’adaptació de les Rondalles Valencianes d’Enric Valor, per a facilitar la lectura als lectors a nivell de l’ensenyament primari, sense perdre l’esperit del mestre Valor.

L’adaptador, Jordi Raül Verdú, no podria ser millor elecció. El projecte, a més, compta amb l’assessorament i beneplàcit del propi fill d’Enric Valor o del professor Vicent Brotons, entre altres.

Jordi Raül Verdú (Alcoi, 1960) és escriptor, mestre, contacontes i ha fet animacions lectores a Madrid, els EUA, Andorra i, per suposat, a la seua terra. Ha compilat vora un centenar de rondalles i és autor d’una quarantena de llibres de literatura infantil. L’any 2010 el periòdic Ciudad li otorgà el premi CAM Medi Ambient.

Podeu començar a fullejar els llibres a la dreta de la pàgina de cadascun:
www.bullent.net/libro/3185-Lalbarder_de_Cocentaina
www.bullent.net/libro/3184-I_queixalets_tambe
www.bullent.net/libro/3182-princep_desmemoriat
www.bullent.net/libro/3183-Historia_dun_mig_pollastre_adapt

Com a promoció de sortida, amb la compra de les quatre Primeres Rondalles d'Enric Valor, rebreu un separador elàstic on poder portar tots els llibres de regal.
Si compreu al nostre web i l'enviament es fa per Correus, no hi ha despeses d'enviament.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada