22 de gener del 2015

Reedició Ferum de silenci, de Pep Castellano



Amb Ferum de silenci, Pep Castellano va guanyar el premi Enric Valor. Per tant, és un llibre especial. Un llibre del que s'ha fet més d'una reedició i mereix una re-lectura si ja el teniu, ara que el masclisme no decau i els assassinats de dones tampoc.

A primera vista, Ferum de silenci sembla un cas més d’allò que en diuen violència de gènere, un més entre tants... Tan escabrós, tan macabre, tan injust, tan imbècil, tan carregat de silencis còmplices, com sempre. Però res no és el que sembla. Tot ens fa dubtar, i el lector haurà de muntar un trencaclosques de versions per a saber realment què va succeir.

A Faristol, Josep Maria Aloy en va fer una crítica i li va posar la màxima puntuació. Va dir: "proporciona la dosi de grapa necessària perquè el lector se senti arrossegat i fins a cert punt «despistat» per la successió constant i frenètica dels esdeveniments fins a la resolució del cas…"

A la fitxa del llibre, hi ha un enllaç per llegir les primeres pàgines: http://www.bullent.net/libro/2835-Ferum_de_silenci

Pep Castellano (Albocàsser, 1960) és un escriptor valencià. Va estudiar magisteri i després pedagogia. Ha fet teatre de carrer, i ha ballat i cantat (danses i cançons populars). Actualment treballa com a tècnic de formació d'animadors juvenils a l'IVAJ de la Generalitat Valenciana, a més de fer de contacontes formant duet amb Canto Nieto.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada