23 de setembre del 2014

Vols una trobada amb un/a escriptor/a al teu centre? (2)

L’altre dia parlàvem dels escriptors que estan inscrits al programa Autors a les aules de la Generalitat de Catalunya i facilitàrem el llistat.

Tanmateix, hi ha altres autors que, tot i no participar d’aquest programa també fan o han fet visites a centres educatius per facilitar als alumnes que han llegit els llibres el contacte amb els creadors o creadores.

Al web de Bullent pots trobar Plans lectors amb suggeriments de lectura per nivells educatius, tant de Primària (http://www.bullent.net/didactica) com de Secundària (http://www.bullent.net/plalector-eso). A més, Bullent té un catàleg ampli, en el que pots trobar aquell llibre que interessarà més als teus alumnes.

Què cal fer si vols que siga un/a escriptor/a que no participa al programa la persona que visite el teu centre? Hem recollit alguns consells:




  1. És important que els alumnes hagen llegit el llibre quan va l’autor.
Poder interaccionar amb la persona que t’ha fet viure una història és una ocasió especial que podran guardar en el record. Però necessita un treball previ, aquest consell també el donen al programa dels autors a les aules però ens ha semblat tan important que no el podíem obviar.

  1. Els/Les escriptors/es de literatura infantil i juvenil per regla general són gent amable que gaudeixen de trobar-se amb els seus lectors. Això no treu que per anar al teu centre tindran unes despeses de desplaçament i hauran de dedicar un temps que li manllevaran a altres activitats. Busqueu la manera de compensar-los per l’esforç.

  1. Es pot contactar amb l’autor/a directament (molts tenen webs, blogs o perfils a les xarxes socials) o a través de l’editorial o la llibreria del poble. Si viu a prop, serà més fàcil que acudisca. Si no, hi ha actualment altres opcions com preparar una visita virtual o cartejar-se.

Finalment, acabem amb un altre llistat d’escriptors que no estaven l’altre dia. No hi són tots, per a això hem creat aquesta pàgina: http://www.bullent.net/autors/, hem buscat ampliar el llistat amb els que Pilar Puchades o Mario Viché han inclòs al Pla Lector per ordre alfabètic:






Arenas Pastor, Lucía


Barba Plaza, Joaquina







SOS! Bullying. Per entendre l'assetjament escolar








Boïgues Chorro, Lourdes



Bolta Bronchú, Maria Jesús

Broseta Fandos, Teresa




Carbonell Iglesias, Ivan


































Verdú Muñoz, Irene






















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada