15 de gener del 2014

Vídeo d'Enric Lluch on parla d'Els xiquets de la gorra


Els xiquets de la gorra, escrit per Enric Lluch i il·lustrat per Pere Devesa, és com diu el seu autor, una història de xiquets normals que viuen per una temporada a un hospital perquè tenen una malaltia que els adults considerem greu però per a ells és una vivència més... Això diu Enric Lluch en aquest vídeo i alguna cosa més que paga la pena escoltar:


Sinopsi del llibre: Manel duu uns mesos vivint a l’hospital. Allí no té tants amics com a l’escola però són suficients per fer un equip d’operacions especials. A l’hospital hi ha moltes històries per descobrir. La gent que ocupa les habitacions del mateix hospital els expliquen part de les seues vides i amb les infermeres i les proves que han de passar viuran aventures de les bones. Així insuflen ànim, coratge i il·lusió als que els coneixen.

És una història recomanada per a lectors a partir de 10 anys i ha guanyat el  Premi Carmesina de narrativa infantil

Enric Lluch (Algemesí, 1949) és llicenciat en Història per la Universitat de València.La seua activitat literària abasta, bàsicament, la narrativa infantil i juvenil. Ha estat guardonat, entre altres, amb el premi Samaruc al millor llibre valencià, el de la Crítica de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana, el Premi Carmesina, etc. És autor d’uns seixanta llibres de caràcter infantil o juvenil. La seua obra ha estat traduïda a totes les llengües de l’Estat i ha estat transcrita al sistema Braille.
En Edicions del Bullent ha publicat El regne de Tentipotenti, L’inventor XavetaEn quin cap cap? (premi de la Crítica de l’IIFV), La germanor del camí (Premi Enric Valor de narrativa juvenil) i Els xiquets de la gorra (Premi Carmesina de narrativa infantil).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada