17 de gener del 2014

El conflicte del Sàhara a l'escola La Masia


A l'escola La Masia l'AMPA ha organitzat unes jornades per a pares, mares, professorat i alumnat de secundària. Un dels actes que han programat duu per tema una frase ben bonica: "La solidaritat és la tendresa dels pobles". Han convidat a Francisco Collado per parlar del conflicte del Sàhara, com a autor del llibre  Un país al desert. Per entendre el conflicte sahrauí.

Han fet aquest cartell tan bonic per a anunciar-ho i ens agrada posar-lo aquí, perquè les injustícies a tot arreu estan connectades i tenen a veure amb nosaltres, no ens hem de desentendre.

Al llibre Un país al desert. Per entendre el conflicte sahrauí: Zag, un xiquet sahrauí, és acollit per la família de Miquel per a passar un parell de mesos a sa casa. Durant eixe temps Zag es troba un món amb un paisatge i uns costums completament diferents a la seua vida al desert. Però seran principalment Miquel i els seus amics els que descobriran la realitat sobre el poble sahrauí: un poble dividit, part del qual està sotmés a una terrible invasió militar i part, arraconat a l’hamada, la zona més àrida del desert, on sobreviuen en camps de refugiats gràcies a una minsa ajuda internacional. Veuran també com han anat passant els anys i la situació dels sahrauís s’ha fet cada vegada més desesperant a causa de la hipocresia que alguns anomenen diplomàcia.

Francisco Collado Va estudiar Història però treballa com a bibliotecari des de fa un fum d’anys. Ha publicat un llibre sobre la història del moviment okupa a la ciutat de València. Un dels motius per presentar aquesta nova publicació és donar visibilitat i alertar els més joves de la nostra societat de les injustícies envers un poble oblidat i castigat com el sahrauí.

Aquest llibre també està en castellà i es pot comprar al web de Bullent, clicant al títol: Un país en el desierto i  Un país al desert



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada