19 de desembre del 2013

Els xiquets de la gorra, d'Enric Lluch. Nou Llibre!


Edicions del Bullent acaba de publicar un llibre molt especial. Es tracta d'Els xiquets de la gorra, d'Enric Lluch. El llibre està il·lustrat pel jove il·lustrador Pere Devesa i va adreçat a lectors a partir de 10 anys.

Aquest llibre ha obtingut el Premi Carmesina de narrativa infantil i és un cant a la vida i a l’esperança. Conta la història d’uns xiquets que conviuen en un hospital de manera permanent. A través del seus ulls d’infant, coneixen les vivències, els moments de tristesa i d’alegria d’altres persones adultes que, per diverses circumstàncies, ocupen les habitacions del mateix hospital.

Els xiquets de la gorraManel duu uns mesos vivint a l’hospital. Allí no té tants amics com a l’escola però són suficients per fer un equip d’operacions especials. A l’hospital hi ha moltes històries per descobrir. La gent que ocupa les habitacions del mateix hospital els expliquen part de les seues vides i amb les infermeres i les proves que han de passar viuran aventures de les bones. Així insuflen ànim, coratge i il·lusió als que els coneixen.

El seu autor és garantia de trobar-se amb una bona història.  Enric Lluch i Girbés (Algemesí, 1949), és llicenciat en Història per la Universitat de València, pertany a l’AELC i al PEN Club. És autor d’un centenar de llibres dedicats, bàsicament, a la literatura infantil i juvenil. A Edicions del Bullent ha publicat, per exemple, L’inventor Xaveta, El regne de Tentipotenti, En quin cap cap?, La germanor del camí (Premi Enric Valor de narrativa juvenil)... Ha rebut nombrosos premis per la seua tasca i la seua obra ha estat traduïda a l’anglés, francés, portugués, xinés, polonés, grec, irlandés, a totes les llengües de l’Estat i ha estat transcrita al sistema Braille.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada