8 d’octubre del 2012

Crítiques a Faristol de llibres de divulgació juvenil a l'estil twitter


Al número 73 de la revista Faristol, podem trobar un bon nombre de crítiques de llibres d'Edicions de Bullent. Com que n'han aparegut tantes de colp, no és operatiu reproduir-les aquí separadament. Així que ho farem a l'estil del twitter. Prendrem un fragment de menys de 140 caràcters (aproximadament, clar) d'una selecció de les crítiques que hi apareixen.
Ara dels llibres de la col·lecció Claus per Entendre el món i la seua série d'història Petjades que són llibres de divulgació per a joves. En general, dóna la impressió que els crítics s'esperaven novel·les:


Del carreró a la ciutat. Un recorregut per la València històrica, d'Aureli silvestre
"...es llegeix amb molta facilitat, és amè i rigorós en el vessant històric, didàctic, fa atractiu el coneixement de la història i desperta el desig de conèixer racons de València..." (De la crítica de Marta Luna)



Una paella de biodiversitat, de Vicent Morera
"... i incorpora recursos interessants, com ara utilitzar les lletres de cançons de grups actuals, dels més reivindicatius, com a falca per introduir nous elements danàlisi." (De la crítica de Mónica Baró)





En nom de Déu. La inquisició i les seues víctimes al País Valencià, d'Albert Toldrà
"...té encerts, com ara reproduir fragments de documents originals de l'època que il·lustren alguns dels aspectes analitzats o proposar als lectors reflexions sobre qüestions que els poden resultar més properes..." (De la crítica de Silvia Fernández)


Nissaga d'obrers. Per entendre el moviment obrer, d'Irene Ferrer i Àngela Pitarch

"...s’adequa al currículum de ciències socials de quart d’ESO i Batxillerat, i pot ser una bona eina per complementar les classes d’aquesta assignatura." (De la crítica de Mar Domènech)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada