23 d’agost del 2012

Fuster o l’estratègia del centaure, de Vicent Salvador, Al fons del Bullent


En l'any en què ens trobem, inevitablement, havíem de destacar a l'apartat Al fons del Bullent el llibre Fuster o l'estratègia del centaure, de Vicent Salvador. L'autor fa en aquest llibre una anàlisi del discurs de Joan Fuster. Paraules Majors. Fa 90 anys del seu naixement, 20 de la seua mort, 50 de la publicació de Nosaltres els valencians. Però no calen números rodons, parlem (reverencialment) d'un personatge cabdal. Aprofundir en l'obra de Joan Fuster de la mà de Vicent Salvador és un luxe que no ha de deixar passar qui vulga fer-ho.

Us duguem un petit tast per a que pugueu comprovar-ho:



Fuster o l’estratègia del centaure és una lectura interpretativa de l’obra fusteriana que se centra en la dimensió assagística i en les claus més rellevants de l’estil del autor, sense descurar les aportacions d’aquest a la reflexió sobre el fet literari i sobre la història social de la llengua. Es tracta, al capdavall, d’una invitació -en to d’assaig- al coneixement d’una figura heterodoxa i suggestiva alhora: centàurica. 

Vicent Salvador i Liern (Paterna, 1951) És catedràtic de filologia catalana a la Universitat Jaume I i membre de la junta directiva de l'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana. Ha publicat alguns llibres de poemes, com Mercat de la sal (Premi Vicent Andrés Estellés, 1992), a més de diversos treballs sobre anàlisi del discurs, crítica i teoria literàries. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada