18 de desembre del 2011

Els temps de Sara, de Lucía Arenas, guanya el 31é Premi Enric Valor



Dissabte 17 de desembre de 2011 s'ha lliurat el 31é Premi Enric Valor de narrativa juvenil. El premi, que convoquen Edicions del Bullent i l'Ajuntament de Picanya, està dotat amb 6.000 euros, la publicació de l’obra i un gravat del reconegut artista valencià Rafael Armengol.

Enguany, per primera vegada les obres es podien presentar per correu electrònic. S’han presentat 23 obres de les quals només cinc ho han enviat en paper. L’obra guanyadora ha estat presentada en format digital.


El jurat, ha estat format per Pilar Puchades, Ivan Carbonell, Reis Juan, Sabina Asencio i Núria Sendra. Han decidit, per majoria, atorgar el guardó a l’obra titulada Els temps de Sara, Per la recreació d’un món femení i familiar, l’ambientació històrica nostrada i l’agilitat de la lectura que proposa.


En Els temps de Sara la seua protagonista veu com canvia la seua vida el dia que fa setze anys. Per una banda, coneix a Àlex, algú molt especial per a ella. Però per una altra, son pare li conta un secret de família molt peculiar: li parla d’un gen que predestinarà la seua vida, de viatges impossibles de creure...

L’autora, Lucía Arenas Pastor, ens explica que aquesta obra va tindre un primer destinatari molt concret: Marta, la seua cosina, una adolescent de setze anys a qui no li agrada massa llegir li va preguntar un dia:
-Fins i tot en el mòbil lliges?
No estava llegint, estava acabant el primer capítol d’Els temps de Sara. Acordaren que ella aniria escrivint i Marta llegiria. Si alguna cosa no li agradava la canviava. Una història a la seua mida. L’emplaçament, a més de ser conegut per a ella, havia d’acomplir altres condicions: tindre una història rellevant i una bona localització, conformant així un escenari perfecte: Gandia va ser l’escollit.
Varen fer falta nou mesos i moltes lectures per acabar-la, però a Marta li va encantar. I al jurat del premi també.

Lucía Arenas Pastor Nascuda a Benigànim el 7 d’agost de 1977. En 1995 comença a estudiar Químiques en la Universitat de València. En acabar la llicenciatura realitza el CAP, i un temps després comença a treballar al CEIP Ruperto Chapí de Villena. Des d’aleshores s’ha dedicat a la docència, i hui en dia és professora de Tecnologia a l’IES de Vallada. Compagina aquesta tasca amb la de ser mare, i busca temps d’ací i d’allà per poder escriure. Els temps de Sara és la primera obra que publica.


Així mateix, el jurat ha recomanat la publicació de l’obra Deus ex machina. Història de Sam per la singularitat narrativa i l’aposta reeixida per la literatura de ciència- ficció.
 
 Si has participat en el premi, visita les Preguntes més freqüents

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada