7 de desembre del 2011

Alfons Llorenç i "El sant del dia" a Intersindical Valenciana


Intersindical Valenciana han organitzat una presentació del llibre El sant del dia, d'Alfons Llorenç.

A més de l'autor del llibre, intervindran Vicent Berenguer (poeta) i Josep Torrent (director d'El País).
Vicent Berenguer farà una breu introducció. Josep Torrent ens parlarà de la seua gestació ja que, com a director del diari El País, a publicar en forma de columna els articles que ara formen el llibre, després d'haver-se adaptat al nou format i haver retornat a la llengua en que foren pensats.

Data: Dimecres, 14 de desembre

Hora: 19:15 h.

Lloc: Intersindical Valenciana, c/ Juan de Mena, 18 baix, València

Quan el nostre poble pregunta “a quin sant?”, està preguntant pel motiu o causa última d’una cosa, tot posant en dubte els motius o les causes en qüestió. En El sant del dia, espigolant en costums ancestrals o més recents, Alfons Llorenç ens proposa reflexions per a cada dia de l’any. Sense descartar les vides reals dels sants, tot i que no d’una manera plana, va fent capbussades en els nostres orígens. No és, per tant, un llibre per a llegir de seguideta, sinó per a paladejar cada dia la pàgina que li toca i meditar-la més temps encara del que ens ha costat llegir-la. En acabar, ens coneixerem bastant més, almenys com a col·lectiu.

Alfons Llorenç Gadea. Fill de Planes, nascut a Alcoi el 1951.Es llicencià en Filologia per la Universitat de València, on fou deixeble de Sanchis Guarner. També és Diplomat en Estudis Avançats, professor de Lingüística Valenciana i Mestre de Valencià.

Redactor i Realitzador TVE, on introduí el valencià en 1976, corresponsal de «Destino», «Canigó» i  “El Noticiero Universal” i col·laborador de “Información”, “Triunfo”, “Levante-EMV”, “El País” i “El Temps”.
 Fou Cap del Gabinet de la Presidència del Consell del País Valencià, Comissari per al 750 Aniversari del Poble Valencià, Assessor del President de la Generalitat Valenciana i Alcalde de la Vila de Planes. És autor de diversos treballs, documentals i exposicions sobre història, etnografia, gramàtica, lingüística i literatura.
Podem veure Alfons Llorenç en aquest video: 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada