12 d’octubre del 2011

Nissaga d'obrers, d'Irene Ferrer i Àngela Pitarch



Més claus històriques. En aquest cas, tractem d'entendre el moviment obrer.


Nissaga d’obrers és la història d’una família de treballadors que viu en primera persona el procés d’industrialització a Catalunya i el País Valencià. El Joan Bonet comença l’aventura a Barcelona el 1848 i engega una nissaga que acabarà el 1900, tres generacions més tard. Com no podia ser d'altra manera aquesta nissaga passa per l'Alcoi industrial i, fins i tot per Cuba. La forta personalitat dels personatges i les contradiccions de l’època obliguen als protagonistes a viure situacions úniques que expliquen al lector el context social dels homes i dones de la classe obrera catalana.


El text ha estat redactat per complir amb el currículum de ciències socials de quart d’ESO i Batxillerat, tant al País Valencià com a Catalunya. Les autores, Irene Ferrer Carnicer i Àngela Pitarch Pech, professores de ciències socials, treballen actualment a l’Institut Ramon Berenguer IV d’Amposta, on desenvolupen la seva tasca com a docents.

Irene Ferrer, llicenciada en Història per la Universitat de València, es dedica a la docència des de 2005 i actualment és tutora de l’aula d’acollida del centre. Des d’allí participa en el grup de treball sobre competències bàsiques per introduir la nova metodologia LOE en l’ensenyament de la història i les ciències socials.

Àngela Pitarch, llicenciada en geografia i història per la universitat de Barcelona, treballa al món de l’ensenyament des de 2000. Actualment, participa en diferents projectes sobre competències bàsiques tant a nivell estatal (COMBAS) com de comunitat autònoma (Xarxa de Competències Bàsiques) i desenvolupa la tasca de coordinadora pedagògica de centre.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada